Pratite nas:

FB TT IG
žena drži tvrde sapune u rukama trvdi sapun za tuširanje
N

e zna se točno kada su ljudi sa sapuna prešli na tekući gel za tuširanje. Gelovi su, kao što svi znamo, uvijek u plastici i generiraju ogroman plastični otpad. Osvrnite se u svojoj kupaonici i provjerite koliko trenutno imate otvorenih plastičnih ambalaža koje koristite svakodnevno, a imamo sjajnu alternativu u vidu krutog sapuna za tuširanje.

Tekući gel za tuširanje je u prosjeku sastavljen od 80 % vode, a jedan sapun može zamijeniti tri pakiranja gela za tuširanje i tu je računica vrlo jasna! Njegujte se jednostavnim sastojcima i čuvajte planet.

Takvi sapuni vrlo često dolaze i u potpuno reciklabilnom pakiranju, odnosno u kartonskoj kutiji. Također, sve češće nailazim na one potpuno biljnog porijekla pa su pogodni i za vegane, dok s gelovima nije tako i uglavnom se sastoje od vode. Dakle, kupujete vodu s malo mirisa. Još jedna stvar ‒ tvrdi sapun traje puno duže, a i cijena mu je prilično niža od cijene gelova za tuširanje. Nakon korištenja, najbolje bi ga bilo odložiti na rešetkastu podlogu da se ocijedi i potpuno osuši do sljedećeg korištenja.

Cijena im je vrlo varijabilna, ali mogu se kupiti i za 5 kuna, dok oni s pažljivo biranim sastojcima koštaju od 15 do 30 kuna.

žena se tušira
žena drži tvrde sapune u rukama 3

NEWSLETTER

Da postanem bolji i osvješteniji građanin želim primati e-mail newsletter:

TOP

Pratite nas:

FB TT IG