Pratite nas:

FB TT IG
sigurnosni višekratni brijač

Sigurnosni brijač – vraćamo se na početak!

P

ostoje podaci da jednokratne britvice godišnje generiraju 100.000 tona plastičnog otpada, a koristi ih gotovo svaka odrasla osoba. Uz takve se proizvode vrlo često spominje pojam ružičasti porez („pink tax”) koji se odnosi na tendenciju da proizvodi za žene budu skuplji od onih za muškarce. Taj se fenomen često pripisuje cjenovnoj diskriminaciji na temelju spola, a naziv proizlazi iz zapažanja da su mnogi zahvaćeni proizvodi ružičasti.

Budući da i za to možemo pronaći rješenje u održivoj opciji kao što je sigurnosni brijač, ne postoji razlog zašto se žene, ali i muškarci ne bi okrenuli tome. Osim što na taj način čuvamo prirodu, možemo i znatno uštedjeti jer komercijalne jednokratne britvice nisu nimalo jeftine.

noge u moru
nanošenje pjene za brijanje

A mnogi zapravo ni ne znaju što je sigurnosni brijač pa ćemo to razjasniti. Možda ste se susreli s time kod nekog starijeg člana obitelji, a da niste ni znali. Danas se takvi brijači vraćaju na velika vrata. Najbolji sigurnosni brijači često se karakteriziraju kao alati za brijanje s jednom oštricom.

Oni su praktični proizvodi za njegu koji nude tradicionalno, visokokvalitetno iskustvo brijanja, pogotovo ako kupite onaj koji dobro leži u ruci, pruža lijep stisak, dovoljno je težak da vas vodi gdje treba pri brijanju. Također pomaže i to što su ove vrste britvica jeftine i ekološki prihvatljive, za razliku od jednokratnih ili britvica na patrone.

Naime, ovakav brijač izrađen je od nehrđajućeg čelika, često u kombinaciji s drvetom i alternativa je plastičnim britvicama za mokro brijanje.

Cijena im je od 150 do 300 kuna. Ono što se mijenja i što je potrošno je sama oštrica koja je od nehrđajućeg čelika i pogodna je za recikliranje ‒ jedino što trebate učiniti jest skupljati oštrice (žilete) i kada se stvori pozamašna količina, odnijeti ih u reciklažno dvorište.

NEWSLETTER

Da postanem bolji i osvješteniji građanin želim primati e-mail newsletter:

TOP

Pratite nas:

FB TT IG