Pratite nas:

FB TT IG
kruti šampon za kosu i češalj
O

sim sapuna za tijelo i ruke, krutom verzijom možemo zamijeniti i klasični tekući šampon za kosu. Mnogi će u startu pomisliti kako je kruti šampon rezerviran isključivo za kraću kosu, no ipak nije tako. Nakon određenog vremena korištenja i sama sam se uvjerila u to. Kruti šamponi svojim izgledom podsjećaju na sapun, ali je njihova formula nešto drugačija. Slična je sapunima za pranje lica te su uz to dodani sastojci za njegu kose te aditivi za stvaranje pjene kako bi šampon što učinkovitije očistio kosu. No, neki koje sam probala nemaju ni to, a učinkovito peru kosu. Potrebna vam je samo volja za isprobavanjem i vrijeme za navikavanje na novi režim.

Najvažnija karakteristika krutih šampona je to što su najodrživija opcija koja trenutno postoji i to treba posebno naglasiti. Ne dolaze u plastičnim bocama i na taj način smanjuju plastični otpad.

tvrdi sapun
pranje i šamponiranje kose

Najčešće su u papirnatim kutijicama poput sapuna za ruke. S obzirom na to da je u krutim šamponima manje vode, veća je koncentracija aktivnih sastojaka pa je tako i puno bolji za vašu kosu. Još jedna prednost krutih šampona je ta što traju dulje od tekućih šampona, no to, naravno, ovisi o tome koliko često perete kosu. Nakon korištenja, najbolje bi ga bilo odložiti na rešetkastu podlogu da se ocijedi i potpuno osuši do sljedećeg korištenja.
Cijena im je varijabilna, a mogu se pronaći svugdje ‒ od drogerija do malih, lokalnih proizvođača.

NEWSLETTER

Da postanem bolji i osvješteniji građanin želim primati e-mail newsletter:

TOP

Pratite nas:

FB TT IG