Pratite nas:

FB TT IG
ukrasni papir od prirodnih materijala, zamotani pokloni
P

ristižu upiti kako i koji ukrasni papir kupiti za zamatanje poklona prilikom narednih blagdana. Svjesna sam da se malo teže otrgnuti od tradicije pa ću vam ovom prilikom pokazati kako prepoznati papir povoljniji za okoliš.

Napravite test gnječenja da biste saznali gdje ćete odvojiti ukrasni papir nakon korištenja. Ako papir ne želi ostati u formi nakon što ga zgnječite, mora u mješoviti otpad. No, ako se može zgnječiti, odložite ga u spremnik papira.
pribor za zamatanje poklona
proces zamatanja poklona

Osim testa gnječenja, tu je i test kidanja koji možemo upotrijebiti na svim ambalažama za koje nismo sigurni jesu li od papira ili sadrže i plastiku. Test kidanja daje brzo rješenje – ako se ne kida odmah lako, to je definitivno plastika i ide u spremnik plastike. Također ga trebate koristiti i za ukrasni papir! Ako se lagano kida po dužini, riječ je o celuloznim vlaknima, odnosno papiru i tako ga i odvajamo.

Svakako ga upotrijebite više nego jednom! Čuvam sve stare ukrasne papire i čekam priliku da ih opet upotrijebim i nekoga iznova obradujem… Nadam se da i vi činite isto!

TOP

Pratite nas:

FB TT IG