Pratite nas:

FB TT IG
peteljke jagoda aromatizirana voda s jagodama ja bolji građanin

Peteljke jagoda iskoristi ovako prije bacanja u biootpad!

A

romatizirana voda s peteljkama jagoda je osvježavajuće piće koje se lako priprema, a pritom je i zdravo. Samo pazi da biraš domaće, nešpricane jagode. One su bogate vitaminima i mineralima, uključujući vitamin C i folnu kiselinu, te ih je korisno konzumirati u bilo kojem obliku. Kombiniranje svježih peteljki jagoda s vodom daje osvježavajući okus i miris, koji mogu poboljšati hidraciju i dati dodatnu aromu običnoj vodi.

Kako ja to radim?

Ono što ja radim je vrlo jednostavno. Čisteći jagode, plod, naravno pojedem, a peteljke stavim u staklenu bocu koju prelijem vodom. Mene svaki gutljaj ovog napitka podsjeti na duge i tople ljetne dane, iako se jagode prvenstveno vežu uz proljeće.

Osim peteljki jagoda, postoji mnogo drugih sastojaka koje možete koristiti za aromatiziranje vode poput limuna, krastavaca, mente, đumbira ili ostataka ananasa. Ja sam dodala u jagode i ostatke limunske trave. Kombiniranje različitih sastojaka može dati različite okuse i beneficije za zdravlje. Na primjer, voda s limunom može pomoći u detoksikaciji tijela, a voda s mentom može pomoći u smirivanju probavnog sustava.

Ukratko, aromatizirana voda je zdrav i ukusan način za hidraciju i možete eksperimentirati s različitim sastojcima kako biste pronašli kombinaciju koja vam najbolje odgovara. Pritom, iskoristili ste ono što bi inače odmah odbacili!

NEWSLETTER

Da postanem bolji i osvješteniji građanin želim primati e-mail newsletter:

TOP

Pratite nas:

FB TT IG