Pratite nas:

FB TT IG

Održivost kroz inovaciju: Kako prati rublje uz manje ekološkog otiska?

U

svakodnevnim ritualima pranja rublja, često se suočavamo s izazovom pravilnog doziranja deterdženta. Svi želimo čisto rublje, ali koliko često pretjerujemo s količinom deterdženta? Strah od nečistoće često nas navodi da dodamo još malo više, no ovo ne samo da udara po našem džepu, već i prirodi? Svaka kap viška ne samo da je nepotreban trošak, već i opterećuje okoliš. Potrošači sve više prepoznaju proizvode koji ne samo da zadovoljavaju njihove svakodnevne potrebe, već i doprinose očuvanju okoliša. U tom kontekstu, uloga inovacija u industriji kućanskih aparata postaje ključna.

Precizno doziranje deterdženta i vode: Temelj održivosti kod Bosch perilica

Novi, automatski sustav i-DOS mjeri i optimizira točnu količinu potrebnog deterdženta i vode bez potrebe za svakodnevnim punjenjem. Jednostavna, ali moćna značajka koja dramatično smanjuje rasipanje resursa. U prosjeku, perilica rublja troši 59 litara vode po jednom pranju. Međutim, važno je napomenuti da se potrošnja vode može razlikovati ovisno o modelu i proizvođaču perilice. Često, ove specifičnosti su navedene u uputama za uporabu vašeg uređaja. Stoga, proučavanje tih informacija može biti korisno kako biste razumjeli optimalnu potrošnju vode vaše perilice.

Učinkovitost i-DOS tehnologije očituje se u uštedi od 38 % deterdženta i do 10 litara vode po svakom ciklusu pranja. Ovaj korak naprijed nije samo praktičan za korisnike, već također predstavlja ključnu komponentu u održivom pranju rublja.

bosch i dos perilicu rublja karakterizira najviši energetski razred
bosch i dos perilica serie 8
Energetska učinkovitost: Očuvanje energije i okoliša

Na novoj oznaci energetske učinkovitosti, Bosch perilice rublja nude informacije o najučinkovitijem programu pranja i potrošnji energije i vode. Svi uređaji nose oznake energetske učinkovitosti A ili B, što znači da pripadaju najvišim klasama energetski efikasnih uređaja. Ova označavanja nisu samo simbolična; ona predstavljaju predanost Bosch brenda smanjenju ekološkog otiska.

Usporedbom s nižim razredima energetske učinkovitosti, ove perilice štede vaš novac dugoročno i značajno smanjuju ekološki otisak. Manja potrošnja energije znači manju emisiju stakleničkih plinova i manje opterećenje naše okoline!

Očuvanje kvalitete i trajnosti rublja

Nije samo o čistoći, već i o dugotrajnosti. Ovakva tehnologija osim što štedi resurse, pazi na vašu odjeću, produžujući joj vijek trajanja. Kako to postiže?

 i-DOS sustav koristi pametnu analizu vrste tkanine, količine rublja i stupnja zaprljanosti kako bi prilagodio količinu deterdženta. Dobar primjer je pranje osjetljivih tkanina. Bez i-DOS tehnologije, može biti izazovno pravilno dozirati deterdžent za takve tkanine, što može rezultirati oštećenjem ili smanjenjem mekoće. Međutim, uz i-DOS, svilena haljina ili osjetljiva vunena vesta se pravilno njeguju, produžujući vijek trajanja i održavajući mekoću i boju.

Kombinacija praktičnosti, ekonomičnosti i brige za okoliš

i-DOS tehnologija je napredna i inteligentna, no važno je razumjeti njezine granice kako biste održali besprijekoran rad vaše perilice. Prema uputama za uporabu, upotreba octa u pametnom sustavu doziranja nije preporučljiva! To je zbog preciznosti i sofisticiranosti samog sustava i-DOS koji je podešen za određene vrste deterdženata. No, ocat ima svoju ulogu u održavanju vaše perilice rublja. Ocat se bez problema može koristiti za čišćenje bubnja perilice rublja, čime se održava svježina u svakom ciklusu pranja.

NEWSLETTER

Da postanem bolji i osvješteniji građanin želim primati e-mail newsletter:

TOP

Pratite nas:

FB TT IG