Pratite nas:

FB TT IG

Koji je najjeftiniji reciklirani toaletni papir u dućanima? Ovdje je popis!

J

edno od područja gdje svatko od nas može doprinijeti zaštiti okoliša jest odabir recikliranog toaletnog papira. Međutim, kako bismo postali bolji građani često se moramo suočiti s višom cijenom istog. Reciklirani toaletni papir je najčešće skuplji u usporedbi s drugim opcijama na tržištu. No, kako bismo donijeli informirane odluke o našim kupnjama, važno je razmotriti širu sliku. Kupnjom recikliranog papira ne samo da biramo održivu opciju, već i potičemo tržište da proširi svoju ponudu. Kroz našu kupovnu moć, mi, kao potrošači, imamo značajan utjecaj na oblikovanje tržišnih trendova.

Prema rezultatima ankete provedene na Instagramu, u kojoj je sudjelovalo preko 1000 ispitanika, 29% izjavljuje da redovito kupuje reciklirani toaletni papir, dok 28% to ne čini. Čak 19% istaknulo je visoku cijenu kao ključni razlog zašto se ne odlučuju za reciklirani toaletni papir.

Zaključak je jasan – rastom potražnje za recikliranim toaletnim papirom, očekivano će padati i cijena. Ova dinamika igra ključnu ulogu u stvaranju održivog sustava gdje ekološki prihvatljivi proizvodi postaju pristupačniji za širu populaciju.

Rado dijelim preporuke temeljene na vlastitim iskustvima, naglašavajući da ova informacija nije dio plaćene promocije. Moji savjeti proizlaze iz osobnih iskustava i namijenjeni su isključivo dijeljenju korisnih informacija, bez komercijalnih motiva ili financijske naknade. U nastavku istražujemo gdje se kriju najbolje ponude recikliranog toaletnog papira, s naglaskom na cijene u pojedinim trgovinama.

reciklirani toaletni papir u muller trgovinama
reciklirani toaletni papir u dm trgovinama
Müller SoftStar toaletni papir; 8 komada za 3,59 €

Proizvodi iz SoftStar asortimana, uključujući kuhinjske ručnike, toaletni papir i rupčiće, predstavljaju jedne od prvih Müllerovih vlastitih robnih marki koje sadrže jasne upute za odvajanje na samoj ambalaži. Također u ponudi imaju i toaletni papir koji je u potpunosti bez plastike. Njegova ambalaža izrađena je od papira i posebno je dizajnirana da bude što kompaktnija.

Osim vlastite robne marke, dostupan je i Danke toaletni papir po cijeni od 6,99 € za pakiranje od 16 komada na policama. Ovaj proizvod izdvaja se po tome što je proizveden od 100% recikliranog papira, bez dodanih boja i izbjeljivača. 

DM Sanft&Sicher reciklirani toaletni papir; 16 komada za 5,55 €

(NAJJEFTINIJI!)

Proizveden od 100% recikliranog papira, nosi oznaku Plavi anđeo. Vrećica u kojoj je pakiran sastoji se od najmanje 30% recikliranog materijala. Prilikom proizvodnje ovog toaletnog papira nisu korišteni izbjeljivači na bazi klora i optički izbjeljivači. Postoji i opcija pakiranja 8 rola za 3,15 €.

GRAZIE NATURAL toaletni papir; 4 komada za 3,39 €

Toaletni papir napravljen je od 100% recikliranog papira dobivenog recikliranjem celuloznih vlakana sadržanih u Tetra Pak® ambalaži za napitke. Svi proizvodi u liniji Grazie Natural certificirani su Ecolabel-om i FSC® Recycled certifikatom. Možete ga pronaći na policama bio&bio trgovina te online.

Wepa mach m!t; 8 komada za 4,99 €

Toaletni papir koji možete pronaći u Tvornici zdrave hrane. Izrađen od potpuno recikliranog materijala. Izbjegavajući izbjeljivače i koristeći 75% alternativnih materijala, ugljični otisak ovog toaletnog papira 70% je manji od konvencionalnog papira.

Green Hygiene toaletni papir KORDULA; 36 komada za 45,49 €

Ovaj toaletni papir je ekološki prihvatljivo rješenje za tradicionalne higijenske potrebe, bez gubitka u pogledu kvalitete. Korištenjem recikliranog otpadnog papira u proizvodnji podržava se proces s niskim udjelom CO₂. Materijal koji čini ovaj proizvod je 100% reciklirani papir. Možete ga pronaći u online trgovini.

Istraživala sam asortiman različitih trgovina, uključujući Konzum, Kaufland i Bipa, no nažalost, nisam uspjela pronaći reciklirani toaletni papir na njihovim policama. Također, ni u Lidlu nisam naišla na opciju recikliranog toaletnog papira. Ranije sam koristila Violeta Dual Purpose toaletni papir, koji je bio široko dostupan, pakiran u recikliranu ambalažu koju se moglo koristiti kao vreću za smeće. Nažalost, trenutno ga više ne mogu pronaći. Ako imate preporuke ili znate gdje mogu pronaći sličan proizvod, molim vas da me obavijestite putem kontakt obrasca.

NEWSLETTER

Da postanem bolji i osvješteniji građanin želim primati e-mail newsletter:

TOP

Pratite nas:

FB TT IG