Pratite nas:

FB TT IG
Bolji ŽivotBolja KuhinjaOdličan recept od ostataka riže!
Ostatci riže na tanjuru

Odličan recept od ostataka riže!

Kombiniranje ostataka riže u novo jelo može biti sjajan način smanjenja otpada hrane i stvaranja ukusnog obroka. Ako tražite inspiraciju, ovaj recept od ostataka riže definitivno vrijedi isprobati.

Prvo, u blenderu izmiksajte odabrano zeleno lisnato povrće poput blitve, špinata ili kelja zajedno s malo peršina, kiseline (poput limunovog soka ili octa), začina po ukusu i maslinovog ulja. Smjesa će biti gusta i zahtijevat će malo više vremena u blenderu kako bi se postigla željena konzistencija, ali to je upravo ono što želimo – bogata i kremasta smjesa bez dodavanja dodatne tekućine.Zatim, koristeći žlicu, oblikujte male oblačiće od ostatka riže i stavite ih na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Pecite ih u prethodno zagrijanoj pećnici na 220 stupnjeva Celzijevih oko 25 minuta ili dok ne postanu lagano zlatno smeđi.

Važno je imati na umu da normativi za serviranje riže variraju ovisno o tome je li riža prilog ili glavno jelo. Općenito, za prilog se preporučuje oko 50 – 55 grama sirove riže po osobi, dok za glavno jelo treba računati oko 80 – 100 grama po osobi.

Ovaj recept omogućuje kreativno korištenje ostataka riže na ukusan način, pri čemu se kombinira s bogatim okusima zelenog povrća i začina. Rezultat su hrskave vanjštine i mekane unutrašnjosti, idealne za posluživanje kao zdrav i privlačan obrok.

NEWSLETTER

Da postanem bolji i osvješteniji građanin želim primati e-mail newsletter:

TOP

Pratite nas:

FB TT IG