Pratite nas:

FB TT IG
žena nosi menstrualne gaće

Menstrualne gaćice i njihovo održavanje

M

enstrualne gaćice su tanke gotovo kao i klasične gaćice, nisu vidljive ispod odjeće jer imaju integrirani uložak, odnosno ojačanje tkanine u području međunožja. Proizvođači tvrde da su pouzdana i prikladna zamjena za uloške i tampone. Za razliku od klasičnih menstrualnih pomagala, one se nigdje ne pomiču, odvajaju ni ne urezuju. Posebni moderni materijali pružaju savršenu zaštitu od curenja, sprječavaju rast bakterija i stvaranje neugodnih mirisa. Zahvaljujući ponovljenoj upotrebi, značajno su olakšanje za naš okoliš. Menstrualno donje rublje često se koristi u kombinaciji s drugim higijenskim proizvodima, kao dodatna zaštita, posebno kod obilnijih krvarenja. Mijenjaju se, naravno, sukladno jačini krvarenja.

Za žene s umjerenom menstruacijom gaćice su punopravna zamjena za uloške i tampone. Tanji slojevi tkanine mogu upiti samo određenu količinu menstrualne krvi, a točnu količinu određuje proizvođač. Iako ne postoje dugo na hrvatskom tržištu, žene navode da su ugodne, pružaju zaštitu i nisu uočljive.

menstrualne gaće na štriku
žene u donjem vešu
Održavanje menstrualnih gaćica

Za održavanje i pranje menstrualnih gaćica uvijek se posavjetujte s proizvođačem, no ovo su neke generalne preporuke ‒ za najbolje rezultate isperite gaćice hladnom vodom, a potom ih operite u perilici rublja na 40 °C bez omekšivača. Gaćice nipošto nemojte stavljati u sušilicu kako ne biste utjecali na njihovo upijanje i dugotrajnost. Ako se pojave neugodni mirisi, možete ih isprati u octu i dodati par kapi omiljenog eteričnog ulja.

NEWSLETTER

Da postanem bolji i osvješteniji građanin želim primati e-mail newsletter:

TOP

Pratite nas:

FB TT IG