Pratite nas:

FB TT IG
čepovi od boca u vrećama za smeće marina matijević
I

nicijativa Ja bolji građanin priključila se u projekt Udruge oboljelih od leukemije i limfoma: „Plastičnim čepovima do skupih lijekova” na način da je inicirala stavljanje kutija za prikupljanje čepova po ulazima u zgrade u Gradu Zagrebu. Kutije su i u tvrtkama, fakultetima, menzama, knjižnicama − na preko 50 lokacija nalazi se „Kutija Ja bolji građanin”.

Odnedavno, svako reciklažno dvorište u Zagrebu također odvojeno skuplja čepove za istu udrugu. Ono što je važno napomenuti, ne treba vam posebna kutija, niti trebate biti iz Zagreba kako biste skupljali čepove. Zagrepčani, nosite skupljene čepove u bilo koje reciklažno, Osječani skupljene čepove mogu direktno odnijeti oporabitelju DRAVA INTERNATIONAL d.o.o. uz naznaku da su čepovi za udrugu, dok oni iz daljih mjesta čepove mogu poslati udruzi na adresu Ul. Josipa Jurja Strossmayera 9, 40000, Čakovec.

Cilj projekta je da se od novca prikupljenog reciklažom skupljenih čepova sufinancira nabava skupih lijekova, medicinskih pomagala i pomoć u liječenju za članove Udruge oboljelih od leukemije i limfoma. U akciju se do sada uključilo preko 900 subjekata (vrtići, škole, udruge, vjerske zajednice, komunalna poduzeća, županije, gradovi, općine, društveno odgovorna poduzeća i mnogi pojedinci).

plastični čepovi
kutija za donaciju čepova

Od 2013. do 2021. godine prikupljeno je preko 320 000 kg plastičnih čepova koji su predani ovlaštenim otkupljivačima uz svu prateću dokumentaciju, sukladno zakonskim propisima. Na taj se način pomoglo oboljelima, a pritom se sačuvao i okoliš! Kutije za udrugu Ja bolji građanin dosad su donirale tvrtke Breza Našice i Velprom. Hvala im lijepa.

Ako ste tvrtka koja bi htjela donirati kutije za sakupljanje čepova koje Ja bolji građanin dijeli, molimo javite se preko KONTAKT obrasca. Unaprijed hvala!

NEWSLETTER

Da postanem bolji i osvješteniji građanin želim primati e-mail newsletter:

TOP

Pratite nas:

FB TT IG