Pratite nas:

FB TT IG
Čišćenje ogledala - prirodno sredstvo za čišćenje - marina matijević

Ovo je recept za prirodno i univerzalno sredstvo za čišćenje!

I

ako nisam planirala dijeliti ovaj recept za univerzalno sredstvo za čišćenje, shvatila sam da je još uvijek potrebno podijeliti informacije, čak i među onima koji su već svjesni važnosti ekoloških praksi. Često dolaze pitanja o odlaganju ambalaže sredstava za čišćenje, što je potaknulo moju odluku da podijelim recept. Na taj način, ne samo da smanjujemo upotrebu dodatne plastike, već i koristimo sredstvo koje je sigurno za okoliš i otpadne vode.

Ovo sredstvo za čišćenje je jednostavno napraviti jer se temelji na alkoholnom octu, a postupak pripreme je vrlo jednostavan. Prvo, pripremite ambalažu koju već imate kod kuće i napunite je korama citrusa. Zatim dodajte octa do vrha i ostavite da odstoji nekoliko dana kako bi se sastojci sjedinili. Nakon toga, procijedite tekućinu u bocu s raspršivačem i dodajte vodu kako biste je razrijedili prema željenoj konzistenciji.
eko univerzalno sredstvo za čiščenje
sastojci za eko univerzalno sredstvo za čiščenje
Ovo sredstvo je savršeno za različite zadatke:
  • uklanjanje mrlja od vode,
  • eliminiranje naslaga sapuna i hrđe,
  • čišćenje pločica i stakla,
  • uklanjanje kamenca.

Međutim, zbog svoje kisele prirode, postoje neka mjesta na kojima se ne preporučuje njegova upotreba. Najbolje je izbjegavati ga na granitnim i mramornim površinama, kao i na raznim ekranima.

NEWSLETTER

Da postanem bolji i osvješteniji građanin želim primati e-mail newsletter:

TOP

Pratite nas:

FB TT IG