Pratite nas:

FB TT IG
Bolji ŽivotBolja KuhinjaPolpetice od ostataka špinata, kelja ili kupusa
polpetice na papiru za pečenje

Polpetice od ostataka špinata, kelja ili kupusa

Ostaci špinata, blitve, kelja ili pirea mogu biti sjajna osnova za stvaranje ukusnih polpetica, čime se smanjuje otpad hrane i pruža novi život ostatcima. Za pripremu ovih polpetica, prvo trebate skuvati krumpir kako biste imali bazu za smjesu. Nakon toga, sve sastojke možete kombinirati prema želji i dostupnosti.

Ako koristite ostatke špinata na bijelo ili špinata na mlijeko, jednostavno ih dodajte skuhani krumpiru i dobro izmiješajte. Dodajte začine po ukusu – možete eksperimentirati s češnjakom u prahu, paprikom, origanom ili bilo kojim začinom koji volite. Također, ako koristite jaje kao vezivo, sada je trenutak da ga dodate u smjesu.

Formirajte smjesu u kuglice i uvaljajte ih u mješavinu prezli i parmezana kako biste dobili hrskavu vanjštinu. Prethodno zagrijte pećnicu na 215 stupnjeva, a zatim stavite polpetice na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Vrijeme pečenja varira ovisno o debljini i veličini polpetica, ali prosječno bi trebalo biti oko 25 minuta ili dok ne poprime zlatno-smeđu boju.

Nakon pečenja, izvadite polpetice iz pećnice i poslužite ih toplo uz omiljeni umak ili prilog. Važno je napomenuti da polpetice ne moraju biti savršene kuglice – bitno je da su ukusne i da iskoriste sve ono što biste inače bacili. Ovaj recept možete prilagoditi prema vlastitim preferencijama i dostupnim sastojcima, što ga čini izuzetno fleksibilnim i kreativnim.

NEWSLETTER

Da postanem bolji i osvješteniji građanin želim primati e-mail newsletter:

TOP

Pratite nas:

FB TT IG