Pratite nas:

FB TT IG
Pečeni kupus odresci od kupusa sa začinima

Spremi i ti odreske od kupusa po mom receptu!

U

Uvijek se veselim kreativnom kulinarskom izazovu koji uključuje korištenje ostataka iz hladnjaka, a ovaj put sam se odlučila iskoristiti polovicu glavice kupusa koja je već neko vrijeme čekala svoju priliku. Kupus je zaista iznenađujuće svestrana namirnica koja nudi mnogo više mogućnosti od klasičnih jela poput salata, variva ili krpica sa zeljem.

Dakle, umjesto da završi u smeću, želim podijeliti s vama jednostavan, ukusan, ali i neobičan recept koji mi je postao standardna praksa. Priprema ovog jela ne zahtijeva posebno kulinarsko umijeće, samo malo vještine pri rezanju debljih šnita. Ključ je u tome da ne uklanjate korijen kupusa kako biste zadržali kompaktnost.

Što se tiče preljeva, mogućnosti su zaista beskonačne! Ja sam se odlučila za kombinaciju maslinovog ulja, soli, papra, češnjaka i mljevene crvene paprike. Važno je napomenuti da se preljev brzo upija, pa je pametno napraviti malo veću količinu kako bi kupus ostao sočan tijekom pečenja u pećnici. Iako orašasti plodovi nisu obavezni, dodaju poseban okus jelu. Moj izbor su bili tanko nasjeckani bademi, ali orasi ili lješnjaci također su odlična opcija. Kupus sam pekla samo dvadesetak minuta na 200 stupnjeva, no vrijeme pečenja možete prilagoditi prema vlastitim preferencijama.

Uživajte u ovom jednostavnom, ali izuzetno ukusnom jelu! Dobar tek!

NEWSLETTER

Da postanem bolji i osvješteniji građanin želim primati e-mail newsletter:

TOP

Pratite nas:

FB TT IG