Pratite nas:

FB TT IG
plišani medvjedić u krevetu

Štetimo li planetu gomilajući plišane igračke?

D

ok bjesni rasprava o čovjekovu doprinosu klimatskim promjenama, postoji opći konsenzus da moramo smanjiti našu ovisnost o naftnim derivatima. Dok su naše bake imale igračke od prirodnih materijala – vune, slame i pamuka, današnje su izrađene od poliestera ili mješavine materijala koji su naftni derivat.

Međutim, gotovo u pravilu, prevladava poliester. Iako ih reciklažna dvorišta primaju, moram reći da će vaš najdraži medvjedić ipak završiti na deponiju, baš zbog te mješavine materijala, gdje će se razlagati više stotina godina…

Igračke mogu biti prilično štetne za okoliš, osobito stiroporne granule koje ćete pronaći u nekim plišanim igračkama. Čak i kada konačno dođe do razgradnje, sitni komadići ostat će u tlu i nikada neće stvarno nestati.

djete drži plišanu igračku
plišani medvjedići sa stetoskopom

Ako su u dobrom stanju – darujte ih nekome!

Čiste i oprane igračke proslijedite ustanovi KBC Rebro, kao što je rečeno u videu, ili možda udruzi koja brine o djeci ili nekome od rodbine i prijatelja. Mislim da je važno da populiziramo dijeljenje rabljenih darova ako su u vrlo dobrom stanju! Ako znate koja udruga skuplja plišane igračke, javite nam to u kontakt obrazac kako bismo pratiteljima proslijedili službenu informaciju.

Ako ste spretne ruke, probajte napraviti ruksak od većeg medvjeda i tako mu produljiti rok trajanja!

NEWSLETTER

Da postanem bolji i osvješteniji građanin želim primati e-mail newsletter:

TOP

Pratite nas:

FB TT IG