Pratite nas:

FB TT IG
znakovi spolova - muškarci ili žene tko je osvješteniji

Muškarci ili žene – tko je osvješteniji?

E

co Gender Gap pokazuje nam nesrazmjer između ekoloških izbora između muškaraca i žena. Pozivajući se na istraživanje iz 2018. ovaj pojam otkriva da je manja vjerojatnost da će muškarci slijediti ekološki prihvatljivo ponašanje. No, i za to postoji objašnjenje.

Žene koriste više jednokratnih proizvoda, ali su i većinom odgovorne za vođenje kućanstva te pranje, čišćenje i sortiranje otpada. Zato su ekološke kampanje češće usmjerene na žene jer smatraju da upravo one mogu djelovati na takve ključne promjene.

muskarac i zena
zena izalzi iz grmlja

Istraživanja također sugeriraju da žene imaju višu razinu socijalizacije, brinu o drugima i društveno su odgovorne, što ih onda dovodi do brige o ekološkim problemima i spremnosti usvajanja ekološkog ponašanja.

A gdje su tu muškarci?

Istraživanje tvrdi da se muškarci mogu kloniti nekih ekoloških ponašanja zbog okoline koja bi ih mogla okarakterizirati kao feminizirane.
No, sasvim druga studija otkrila je da se ekološki odgovoran muškarac doživljava kao altruističniji, vjerniji i dobar otac – a te ga osobine čine idealnim životnim partnerom za dugoročne veze.

TOP

Pratite nas:

FB TT IG