Pratite nas:

FB TT IG
kupanje s menstrualnom čašicom - čašica na prirodnom platnu

Morske radosti i ekološka svijest: Zašto je menstrualna čašica idealna za plažu

U

današnjem svijetu gdje se sve više ljudi okreće održivim alternativama za svoje svakodnevne potrebe, menstruacija isto tako postaje područje koje iziskuje promjenu. Tradicionalni proizvodi poput tampona i uložaka ostavljaju za sobom ogromne količine otpada, šteteći našem okolišu. No, pojavljuje se revolucionarno rješenje koje mijenja način na koji žene doživljavaju i rješavaju svoju menstruaciju - menstrualna čašica. I dok mnoge žene izražavaju zabrinutost zbog mogućnosti kupanja u moru tijekom menstruacije, s menstrualnom čašicom taj problem jednostavno nestaje.

Može li se kupati ​​s menstrualnom čašicom? Odgovor je da!

Slobodno se prepustite uživanju na plaži uz svoju menstrualnu čašicu. Većina čašica može se nositi do 12 sati prije nego što je potrebno isprazniti i isprati. Kada je jednom umetnuta, djeluje kao pouzdana barijera između vas i vode. Možete biti potpuno opušteni jer krv koja se nalazi na unutarnjoj strani čašice neće procuriti, dok voda s vanjske strane nije u stanju prodrijeti unutra. To znači da čašica ne skuplja ni krv ni vodu, osiguravajući izuzetno nisku vjerojatnost dobivanja infekcije u vaginalnom području.

kupanje s menstrualnom čašicom (rozi menstrualni disk)

Postoji i alternativa koju možete isprobati – menstrualni disk

Menstrualni disk ima veći kapacitet zadržavanja krvi i drugačiji dizajn koji omogućuje lakše umetanje u vaginalni otvor. Disk je tanak i fleksibilan i ubacuje se u vaginalni forniks. Njegova veća sposobnost zadržavanja krvi može biti posebno korisna tijekom obilnijih dana menstruacije, ali i tijekom seksualnih odnosa. Važno je istaknuti da svaka žena ima jedinstveno iskustvo s menstrualnim proizvodima i da je važno eksperimentirati i pronaći onaj koji najbolje odgovara individualnim potrebama. Ako se čini da menstrualna čašica ne zadovoljava vaše potrebe, istražite i isprobajte menstrualni disk. Ne treba osjećati sram ili neuspjeh – cilj je pronaći proizvod koji vam pruža udobnost i sigurnost tijekom menstruacije.

Menstrualna čašica se ističe kao održiva i udobna alternativa tradicionalnim higijenskim proizvodima tijekom menstruacije. Slobodno se možete prepustiti uživanju na plaži uz svoju čašicu, osiguravajući sigurnost i slobodu bez brige o curenju ili nelagodi. Važno je slušati svoje tijelo i eksperimentirati s različitim proizvodima kako biste pronašli onaj koji vam najbolje odgovara, osiguravajući udobnost i samopouzdanje tijekom menstruacije.

NEWSLETTER

Da postanem bolji i osvješteniji građanin želim primati e-mail newsletter:

TOP

Pratite nas:

FB TT IG